Over mij

Klaar met continu brandjes blussen...

Ik heb jaren lang zelf gedacht 'ach, dat zoek ik wel even uit, ik doe het zelf wel'. Ik heb ruim 10 jaar als ondernemer in de verloskundigen zorg gewerkt. Continue het wiel uitvinden koste zo veel energie en ondertussen waren er wel meer klanten welkom. Toch had ik het de hele dag druk met van alles en nog wat. Ik was de hele dag druk en had weinig tijd voor mijn gezin. Er was totaal geen controle en het voelde alsof ik continue brandjes aan het blussen was.


Dit gaf ontzettend veel onrust en de agenda nog steeds niet gevuld. De angst dat een klant ontevreden zou zijn zorgde ervoor dat ik op de meest gekke tijden kwam opdraven. De werkdruk bleef toenemen en ik had geen plezier meer in wat ik deed.


Er moest meer structuur in ons systeem komen. Elke soort praktijk is eigenlijk een machine in die zin dat als je weet wat je erin moet stoppen (bijv. om klanten te krijgen) dan weet je ook wat er uit komt (omzet).


Dat gaf mij zo ontzettend veel rust!


Ondertussen groeide het bedrijf en werd uitgebreid met allerlei nevenactiviteiten en inkomsten bij. Niet meer elke maand stress of de rekeningen wel betaald konden worden. Ik zie het zo veel om mij heen gebeuren: ondernemers die uit liefde en praktijk zijn gestart en nauwelijks hun hoofd boven water kunnen houden.


Ik denk alleen maar: dit kan zo anders! Ik gun het zo dat iedereen deze vrijheid kan ervaren.


Nu doe ik eindelijk werk waar ik mega gelukkig van wordt! Ik weet precies wat ik moet doen om mijn praktijk te laten groeien, hoe relaxed is dat. Door structuur hou ik tijd over voor mijn gezin, iets waar ik jaren lang zo naar verlangd hebt. En als kers op de taart mag ik elke dag anderen helpen om hun dromen en praktijk werkelijkheid te maken!


Keuzes maken en structuur

Ik geloof dat het grootste deel van ondernemen gaat over het maken van keuzes. Door elke keus die je maakt ben je een stap dichter bij je doel en je dromen. Regelmatig gaat het ook over het maken van keuzes hoe je met een bepaalde situatie omgaat. Het mooie hiervan is dat je dus zelf bepaalt hoe je dit doet. Jij maakt zelf een keus. Soms denk ik wel eens dat ik de bouw in had moeten gaan omdat ik echt van structuur hou. Dit geeft houvast. Het klinkt misschien niet sexy wat niet uit maakt want het is wel winstgevend. Als je muren stevig staan dan maakt het eigenlijk niet meer uit wat er om je heen gebeurt, je huis (lees: praktijk) blijf overeind staan. 

Wat je nog over mij moet weten

Ik zie overal mogelijkheden in. Dat is iets wat ik niet uit kan zetten en een hele handige eigenschap is als businesscoach! Ik hou van vol gas gaan wat ervoor zorgt dat je veel kan bereiken in een korte tijd. Als je uren lang wil na denken  en discussiëren over welke kleur je website moet zijn of welk plaatje het beste past dan ben ik niet geschikt voor jou. Daar heb ik echt geen geduld voor! Ik werk vooral met veel liefde en geloof dat iedereen vol zit met mooie eigenschappen. Mij maak je niet gelukkiger dan dat ik een ander mag zien groeien. 

over mij Jori van Zon

Als je me zou kennen zou je weten dat...

  • Ik een echte echte koffieleut ben! Heerlijk, zonder toeters en bellen, gewoon een zwart bakkie. Dus als je op de achtergrond herrie hoort dan is de kans groot dat het de koffiemachine is. (voor iedereen die denk: wat ongezond... Ik drink er altijd een glaasje water bij!)


  • Ik van lijstjes en structuur hou. De vraag of ik een lijstje van mijn lijstjes heb komt dus regelmatig langs. Lijstjes houden het lekker overzichtelijk. Als het in je hoofd 100km/uur gaat kan een beetje orde geen kwaad. 


  • Ik het heerlijk vind om naar het Foute Uur te luisteren en dan natuurlijk kei hard mee zingen. Dus als je naast mij in de file staat en je af vraagt wat ik aan het doen ben: lang leven het Foute Uur!

Zullen we contacten?