Jori businesscoach
08/22/2023
1 min
0

Fysiotherapie voor je bedrijf

08/22/2023
1 min
0

Een tijdje geleden was ik eindelijk naar de fysio. Misschien herken je wel hoe dat gaat. Je hebt al een tijdje last, je denkt: acht dit kan nog wel even. Je doet even rustig aan, je doet je oefeningen en hoopt dat je klachten minder worden. Ondertussen weet je heel goed dat alleen die oefeningen niet het probleem gaan oplossen. Uiteindelijk heb ik toch maar een afspraak gemaakt. De conclusie van de fysiotherapeut was dat ik eerder langs had moeten komen.

Toen moest ik gelijk aan mijn bedrijf en klanten denken. Ik ben businesscoach voor startende ondernemers en hoor zo vaak uitspraken over een bedrijf als ‘ach het gaat nog wel’, ‘het loopt wel ok’ ‘ik probeer het eerst zelf nog wel even’. Herkenbaar?

Dan blijkt dat het eigenlijk helemaal niet zo lekker gaat. De agenda is leeg en elke maand weer die stress of er genoeg omzet binnenkomt. De financiële druk die je uiteindelijk gaat voelen is echt niet fijn en zorgt alleen voor nog meer pijnklachten. Ik heb zelf ook in die situatie gezeten en kan je vertellen dat dat echt niet relaxed is. Onderaan de streep wordt het er niet beter van en los je het probleem ook niet op ondanks dat je van alles hebt geprobeerd. Het gaat altijd aan mijn hart als ik van een ondernemer hoor dat ze overweegt om te stoppen met haar droom.

Welke ‘fysio oefeningen’ moet je eigenlijk doen in welke situatie? Voor je bedrijf is er ook niet één oplossing. In de praktijk komt het vaak voor dat er een verkeerde oplossing is voor een probleem. Bijvoorbeeld als je besluit dat je een webinar wil gaan geven om meer klanten te bereiken. Dit is een tool die je pas inzet als je een groter bereik hebt (en groeiend is). Dan ben jij je buikspieren aan het trainen terwijl je pijn had in je rechterarm.

Zie mij als jouw fysiotherapeut die je leert hoe je van je pijnklachten af kan komen zodat je weer pijnloos en met veel plezier kan lopen! Zoals alle clichés in het leven is ook deze weer waar. In je praktijk is het net als met naar de fysio gaan: wacht niet totdat je niet meer kan lopen.

Is het voor jou ook tijd om naar de ‘fysio’ te gaan?

Reacties