Acties parkeren kost geld
05/28/2024
1 min
0

Acties parkeren kost geld

05/28/2024
1 min
0

Welke actie parkeer jij al weken? Zo’n actie die je elke keer doorschuift in je agenda waarvan je weet dat hij voor je bedrijf goed is alleen iets houd je tegen.

Dat doorschuiven van een actie is net alsof je steeds opnieuw geld in de parkeermeter gooit. Dus elke keer als je die actie doorschuift moet je bijbetalen. Uiteindelijk kost dat heel veel!

Daarnaast had die actie waarschijnlijk ook nog omzet opgeleverd dus dubbel geld wat je mist. Hebben we het nog niet eens gehad over de headspace die het kost. Elke keer weer die discussie met jezelf voeren en bedenken waarom het wel ok is om het door te schuiven naar volgende week.


Zoals je mij kent heb ik er natuurlijk een oplossing voor 😊

Het is veel goedkoper en levert meer resultaat als je in plaats van geld in de parkeermeter gooien de actie die je te doen hebt helemaal platslaat. Daarmee bedoel ik de actie opdelen in kleinere acties die je makkelijker kan uitvoeren. Als je eenmaal één van die acties hebt gedaan volgt de rest ook. 


Het is hetzelfde effect als je één dropje hebt gegeten, dan volgt automatisch dropje nummer twee en drie (hoeveel dropjes dat in het echt zijn mag je zelf invullen 😉).

Voorbeeld: ik hoor van veel klanten dat ze nog hun website moeten afmaken want dat staat al weken op hun actielijst. Als je dat in je agenda zou zetten is dat een grote onoverzichtelijke actie en de kans dat je er echt aan start heel klein. Ik deel zo’n grote actie op in kleinere acties zoals:

-        Productpagina schrijven

-        Over mij pagina schrijven

-        Beeldmateriaal voor productpagina zoeken

-        Etc. etc.

Het is een game changer geweest om gelijk een tijd aan de actie te koppelen. Zo voorkom ik dat ik in mijn agenda 30 minuten blok voor iets en uiteindelijk 90 minuten ermee bezig ben met als gevolg dat ik weer alle andere acties ga parkeren (lees: geld in de parkeermeter gooien).

Door acties concreet en simpel te maken voorkom je dat je continue geld in de parkeermeter gooit!

Welke actie stel jij al weken uit? De kans is heel groot als je het hebt opgeschreven je het ook echt gaat doen!

Reacties