bedrijf vakantie klaar
07/11/2024
1 min
0

Business vakantie klaar

07/11/2024
1 min
0

Is jouw bedrijf klaar voor je vakantie? 

(Als je niet op vakantie gaat, blijf lezen het gaat ooit van toepassing komen!)


De zomervakanties beginnen bijna en ik heb nog een aantal praktische tips voor je zodat je business helemaal summer ready is!


Een groot deel van je business is contact hebben met klanten en door duidelijke verwachtingsmanagement zorg je voor blije klanten. Je kan ook deels voorkomen dat potentiële klanten afhaken omdat ze na 2 weken nog steeds geen reactie hebben. Die potentiële klant weet niet dat je op vakantie bent 🌞


Hier een aantal dingen die je kan doen om je business vakantie klaar te maken:


1.   klanten

Zorg dat je huidige klanten die in een traject zitten weten dat je weg bent. Tot wanneer kunnen ze jou bereiken en wanneer ben je weer aan het werk? Zo geef je ze de gelegenheid om nog eventuele vragen te stellen. 


2. Beantwoorden van mail  

Zet een automatisch antwoord aan in je mail. Als een (potentiële) klant pas na 3 weken antwoord krijgt zonder reden helpt dat niet voor het gevoel van betrouwbaarheid. Hier duidelijk over communiceren lost dat gelijk op.  


3. Online agenda open zetten  

Mijn agenda staat gewoon open zodat potentiële klanten zelf een afspraak kunnen inplannen. Als je een probleem hebt en geholpen wil worden is het fijn als de eerste afspraak al staat. Business technisch ook belangrijk want als de afspraak er niet staat is de kans groot dat over 2 weken het probleem minder speelt en die potentiële klant dus uiteindelijk geen afspraak maakt.


4.   Zichtbaarheid online

Lang leven het digitale tijdperk. Je kan je social media content ruim van tevoren plannen. Zo ben je toch nog zichtbaar online en kan je klanten inspireren met je content. Mooie bijvangst: het algoritme vindt het ook fijn als je consistent aanwezig bent


5.   Actieplan na je vakantie

Zorg dat je maandplan voor als je weer aan het werk gaat al klaar ligt voordat je op vakantie gaat. Zo voorkom je dat als je terug bent je eerst nog onnodig veel tijd besteed aan het in actie komen. Laten we eerlijk zijn, als de ruimte er is benutten we hem ook helemaal en duurt het in actie komen ineens 3 dagen. Hadden we net zo goed 3 dagen langer vakantie kunnen nemen 😉


Voor een volgende vakantie kan je nu alvast ergens een blok in je agenda zetten waarin je al deze acties gaat uitvoeren. Zo voorkom je ook nog eens dat je het ineens op je eerste vakantiedag aan het doen bent.


Heb jij nog leuke ‘business vakantie voorbereiden’ tips? Top als je ze hieronder wil delen!

Reacties